18 Aug
Conferinta PRIA Agriculture Si Gala Fermierilor Romani Trecerea In Revista A Participat Constantin Vartolomei Directorul Cec Bank Si Valeriu Tabara

Conferința PRIA Agriculture și Gala Fermierilor Români, Trecerea in Revista, a Participat Constantin Vartolomei directorul Cec Bank si Valeriu Tabara

Cum creștem agricultura României și cum încurajăm fermierii români sa discutat in 2016 la Conferința PRIA Agriculture și Gala Fermierilor Români din Transilvania unde au participat Ministrul Agriculturii, Achim IRIMESCU, a participat la conferința PRIA Agriculture, însoțită în premieră în acest an de Gala Women in Agriculture, care a avut loc la București, în 29 martie 2016, la hotelul InterContinental.

Strategia în ceea ce privește agricultura României. Cum va arăta aceasta pe termen lung? Cum aplicăm prevederile Politicii Agricole Comune (PAC) şi ale Politicii Comune de Pescuit? Ce îmbunătățiri pot fi aduse PNDR? Ce propuneri au fermierii? Cum ar trebui să arate strategia agroalimentară pe termen lung în Romania?

Simplificarea procedurilor agențiilor AFIR și APIA. Când se vor da toți banii pentru 2015? Când se vor deschide toate măsurile? Cum realizam creşterea absorbţiei fondurilor europene?

Sistemul de irigații în România. Pot fi lacurile de acumulare o soluție? Contractele futures în agricultură Cumpărarea și vânzarea terenurilor agricole. In ce stadiu se află cadastrarea – din 2018 este obligatorie pentru obținerea subvențiilor. Care este rolul Ministerului Dezvoltării? Crearea fondului mutual – de când ar putea intra în vigoare și ce riscuri va acoperi?

Camerele agricole – cum se pot organiza acestea și când? Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură? De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile? Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor?

Ce sfaturi au pentru cei care se vor să înceapă un business în sectorul agricol? Măsuri fiscale pentru agricultură – compensarea datoriilor cu subvențiile. Cum ar trebui stabilite relațiile dintre fermieri și cei care dau terenul în arendă, care sunt obligațiile privind TVA-ul? Schema de minimis pentru energia necesară agricultorilor; Legea 51 – ce se întâmplă cu normele de aplicare a acestei legi? Ce efect a avut pentru fermieri? Rolul Ministerului Mediului pentru agricultură;

Rolul băncilor și al instituțiilor financiare, precum și al consultanților. Conferința PRIA Agriculture și PRIA Gala Fermierilor Români din Transilvania este un eveniment important pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Agricultura este ramura care contribuie la creșterea economică a țării noastre. Spre exemplu, țara noastră se află pe locul al doilea în UE ca producător apicol. La sfârşitul lui mai 2017, România a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană.

Potențialul României în sectorul agricol este foarte mare și încă există loc de crestere. În continuare vom vedea probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere esențială a agriculturii românești. Foarte important este să vedem cum putem beneficia de PAC după 2020, cum atragem mai multe fonduri europene, cum avem rezultate bune, constante și sustenabilitate, cum creștem agricultura României.

Participați la cea mai importantă conferintă, cu festivitate de premiere pentru fermieri, destinată agriculturii în Cluj, dezbateți cele mai importante teme pentru agricultura României alături de fermieri, reprezentanți ai autorităților și presă.

Conferința PRIA Agriculture și Gala Fermierilor Români 2019, Participanti: Constantin Vartolomei directorul Cec Bank, Călin Ionel, Valeriu Tabara – Președinte ASAS/Fost Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale si Florin Marius FAUR – Director Executiv, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiș, Viorel MATEI – Președinte, Asociația Producători, Cereale și Plante Tehnice Timiș.

Care este strategia privind cercetarea pe termen lung a fosu unul din punctele de discutie si in 2019 unde sau mai discutat despre sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole sa discutat si in 2019 la Conferința PRIA Agriculture și PRIA Gala Fermierilor Români si aici printre invitati mentionam prezenta directorului cu sucursala in Timișoara a CEC Bank Constantin Vartolomei. Printre invitati mai putem numara: Consiliul Județean Timiș; Reprezentant Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale; Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiș, Asociația Producători, Cereale și Plante Tehnice Timiș; Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”; Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș; DAJ Timiş, Conferința a fost moderată de către Raluca Voivozeanu.

Conferința PRIA Agriculture și Gala Fermierilor Români Constantin Vartolomei Constantin Vartolomei CEC Bank Valeriu Tabara Strategia în ceea ce privește agricultura României

0 Comments

Join Conversation