19 Aug
Cat Castiga Intr Un An Cel Mai Bun Vlogger Din Romania

Cât câștigă într-un an cel mai bun vlogger din România: ”Poți să faci peste 150.000 euro”

Cat caștigă intr-un an cel mai bine cotat vlogger și creator de conținut multimedia in Romznia? La această intrebare a incercat să răspundă Matei Dima, cunoscut in mediul virtual drept BRomania. El a fost invitatul corespondentului Pro TV Vitalie Cojocari, in emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”, difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.

Matei spune că, in Romania, ”pragul” succesului financiar care trebuie depășit de creatorii de conținut, cunoscuți și sub termenul de ”influencer” este de 100.000 de euro pe an.

El atrage, insă, atenția, că acești bani ar putea fi caștigați in Romania, ”poate”, de aproximativ 20 de celebrități locale din lumea internetului, iar sumele nu intră deodată in buzunar, fiind rodul unei munci asidue de-a lungul anului.

Este vorba despre o muncă de creație atat pe propriile lor canale de socializare (Facebook, Toutube, instagram, etc), cat și in campanii publicitare derulate de diferite firme.
Mai mult decat atat, spune BRomania, un creator de conținut multimedia are cheltuieli ”imense”, care scad, într-un final, caștigul propriu-zis.

Matei Dima: ”Eu cred că sunt niște straturi din astea, in care, dacă treci de suta de mii și te duci spre un milion, atunci poți să spui că faci destul de mulți bani.

Vitalie Cojocari: Cați?

Matei Dima: ”Cați bani faci? Dacă ai mixa, să zicem că ești și youtuber, și faci bani și din Youtube, dacă faci și cateva campanii bune pe an, cred că poți să faci peste 150.000 de euro pe an, dar cheltuielile sunt foarte mari. Adică oamenii să nu ințeleagă că suma asta &iți intră ție intr-un buzunar și poți să-ți iei un apartament pe an. Pentru că, de exemplu, la mine cheltuielile sunt imense. Am o echipă, am editor, am echipament. Mă rog, la mine nu pot să dau un exemplu foarte mare, pentru că eu am avut norocul să incep să fac lucrurile la altă scară, ca să zic așa. Adică pot să fac o serie intreagă pe care o filmez in cateva zile la seral, care a avut succes pe net, m-am băgat in filme .. Acuma sunt cumva in multe zone. Dar poate cineva care este mai la inceput de drum, in continuare trebuie să investească, pentru că tot conținutul ăla nu il faci așa de simplu. Ai nevoie de camere, ai nevoie de chestii care se intamplă, trebuie să te duci să filmezi acolo, acolo .. Dacă vin oamenii la tine și știu că faci bani, trebuie să incepi să-i plătești, nu poți să fii ...”

Inregistrarea completă a interviului cu BROmania poate fi văzută AICI.

Sursa: Stirile Pro TV

vitalie cojocari matei dima interviu bromania vlogger

0 Comments

Join Conversation