Aflati cand este momentul sa gasiti cele mai bune locuri de munca

Aflati cand este momentul sa gasiti cele mai bune locuri de munca

Cauți un nou loc de muncă in strainatate? Iată cele mai bune și cele mai rele momente pentru a căuta un nou loc de munca.

Adaptați perioada din an pentru căutarea unui loc de muncă în funcție de industria dvs. Cu toate acestea, ianuarie și februarie sunt cele mai populare luni de angajare. Evitați sezonul de vară și de vacanță atunci când căutați un nou loc de muncă, deoarece majoritatea companiilor încetinesc în aceste perioade.

Cel mai bun moment pentru a căuta un loc de muncă este spre începutul săptămânii de lucru și dimineața. Acesta este momentul în care majoritatea companiilor actualizează panourile de locuri de muncă. Căutarea de locuri de muncă pare uneori un proces fără sfârșit. Deși este posibil să nu aveți control asupra perioadei din an în care trebuie să vă găsiți un loc de muncă, anumite anotimpuri sunt mai bune decât altele.

Fie că ați ieșit proaspăt de facultate și sunteți în căutarea primului dvs. serviciu sau dacă faceți tranziția într-un rol mai senior, iată cele mai bune și cele mai proaste momente pentru a căuta un loc de muncă.

Cele mai bune momente pentru a-ți căuta un loc de muncă

Fiecare industrie și poziție este diferită, așa că nu există un sezon de angajare universal. Cu toate acestea, mulți experți sunt de acord că începutul anului este un moment minunat pentru a căuta o nouă poziție, din mai multe motive.

„În timpul tranziției către noul an și la începutul lunii februarie, acesta este momentul în care echipele capătă un nou impuls, adăugând noi membri pentru a-și îndeplini obiectivele atunci când o afacere crește”, a spus Valerie Streif, senior content manager la platforma de interviuri simulate Pramp.

Shane Green, fondatorul companiei de instruire și consultanță SGEi, a fost de acord. „Companiile completează bugetele în octombrie și noiembrie și vor posta noi locuri de muncă în decembrie, așteptându-se să angajeze în ianuarie și februarie.”

Mulți oameni reflectă asupra rolurilor și responsabilităților actuale la sfârșitul anului și iau hotărâri pentru a găsi noi oportunități în noul an. Când oamenii pleacă pentru noi eforturi, se creează și mai multe locuri de muncă pentru candidați.

„[Acesta este] un moment în care mulți oameni renunță sau își schimbă pozițiile, ceea ce eliberează oportunități și pentru cei care caută un loc de muncă”, a spus Streif. „Această amestecare se aliniază cu rezoluțiile de Anul Nou și cu dorința multora de a se schimba.”

„După raportul Monster 2018 Year in Jobs, ianuarie continuă să fie cea mai aglomerată lună pentru căutări de locuri de muncă, opt din primele 10 zile pentru căutarea unui loc de muncă ajungând în ianuarie”, a spus expertul în carieră Monster Vicki Salemi, referindu-se la datele disponibile pentru acel fiscal. an. „Totuși, cheia pentru a-ți atinge obiectivele de angajare pentru noul an și pentru a obține un nou loc de muncă este să menții impulsul cu mult după ianuarie.”

Cele mai proaste vremuri pentru a-ți căuta un loc de muncă


Deși nu este imposibil să obții un loc de muncă în mijlocul verii sau în perioada vacanțelor, o regulă generală bună este să eviți să cauți un nou loc de muncă în acele perioade.

„În mijlocul verii, se afișează cel mai mic număr de posturi vacante, nu numai pentru locurile de muncă sezoniere, ci și pentru posturi obișnuite, deoarece echipele jonglează de obicei cu mulți angajați diferiți care își iau concediu pentru vacanța de vară”, a spus Streif. „Este, de asemenea, o perioadă dificilă pentru a începe – chiar la mijlocul anului.”

Persoanele în căutarea unui loc de muncă ar trebui să evite să aplice la posturi chiar înainte de sfârșitul anului, deoarece oamenii sunt stresați de vacanță și de concediu. În vremurile lente, actualizați-vă CV-ul și scrisorile de intenție, cercetați companii și investiți în rețele, a recomandat Streif.

Green crede că a doua jumătate a anului este, de asemenea, o perioadă mai proastă pentru a căuta un loc de muncă, deoarece companiile pot înăspri bugetele și pot îngheța angajările pentru a îndeplini bugetele.

„Cel mai bun sfat al meu este să intri într-un nou rol în primul trimestru și să petreci al doilea trimestru excelând în noul tău rol, astfel încât, dacă se întâmplă vreo reducere a bugetului, să fii cineva pe care doresc să-l păstreze”, a spus Green.

Cu cât timp înainte să-ți cauți un loc de muncă

O provocare în alegerea celui mai bun moment pentru a căuta un loc de muncă este cu cât timp înainte să începeți căutarea. Momentul ideal pentru a începe noua căutare a unui loc de muncă este cu una până la trei luni înainte de data preferată de începere a angajării. Două luni este probabil cel mai bun moment pentru a căuta un loc de muncă pentru majoritatea profesioniștilor. O lună te poate face să te simți grăbit, în timp ce trei luni îți pot limita perspectivele.

Zilele săptămânii afectează căutarea unui loc de muncă


Există nu numai luni mai bune, ci și zile mai bune ale săptămânii, pentru a căuta un nou loc de muncă. Potrivit unei analize realizate de SmartRecruiters pe mai mult de 240.000 de companii, cel mai bun moment pentru a-ți căuta un loc de muncă este aproape de începutul săptămânii, în special marți, când recrutorii tind să afișeze noi locuri de muncă. În plus, majoritatea angajaților sunt intervievați și angajați în zilele de marți. Sondajul a mai constatat că dimineața târziu este cel mai bun moment pentru a căuta un loc de muncă, deoarece atunci mulți manageri postează noi listări. Cu o concurență acerbă între angajații noi, este ideal să aplici pentru un loc de muncă între orele 11:00 și 14:00.

Uită-te când este mai bine pentru tine

Pot exista sezoane sau luni în care este mai ușor să găsești un loc de muncă, dar cel mai bun moment pentru a căuta o nouă poziție este continuu până când găsești cea mai potrivită.

„Cel mai bun moment este întotdeauna acum, așa că continuați să căutați”, a spus Salemi. „Menține elanul, continuă să cauți și nu renunța până când obții o ofertă râvnită; oportunitatea potrivită așteaptă doar să o urmărești.”

Cum să te pregătești pentru căutarea unui loc de muncă

Acum că știți care este cel mai bun moment pentru a căuta un loc de muncă, este timpul să vă reîmprospătați CV-ul și să vă pregătiți pentru interviuri. Dacă nu ți-ai actualizat profilul LinkedIn de ceva timp, acum este momentul perfect pentru a face acest lucru. Utilizați LinkedIn și organizațiile profesionale pentru a începe să faceți rețea cu oameni din industria dvs. Alcătuiește o listă de referințe și scrisori personale de recomandare înainte de a începe să trimiți CV-ul. Răsfoiți devreme forumurile de locuri de muncă pentru a vedea ce tipuri de posturi sunt disponibile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *